Орц:
Шар лууван 5ш
Алим 1ш
Цагаан лууван Зш
Нимбэгний шүүс
Цагаан цуу 4х/халбага
Ургамлын тос 3 х/халбага
Давс, нунтаг хар перец
Салатны навч
Бяслаг 200гр
Чанасан өндөг 2ш
Ногоон сонгино 1 ш
Бэлтгэх арга: Алим, луувангаа угаагаад том нүхтэй үрэгчээр үрээд нимбэгний шүүсээр амтална. Угаасан цагаан лууванг нимгэн дугуй хэрчинэ. Зарим хэсгийг нь чимэглэлд зориулж үлдээнэ. Бэлтгэсэн ногоогоо холин тавганд хийж цагаан цуу, ургамлын тос, давс, перец хийн сайтар хутгана. Амталсан ногоогоо 5 минут орчим байлгана. Салатны навчийг угааж сэврээгээд тавганд дэвсэж тавина. Чанасан өндгөө дугуй хэлбэртэй хэрчинэ. Ногоон сонгиныг хүйтэн усаар угаагаад цагираг хэлбэртэй хэрчинэ. Бяслагаа мөн нимгэн хавтгай хэрчинэ. Тавгандаа бяслаг болон ногоогоо үзэмжтэй таваглаж, дээр нь хэрчсэн өндөгөө тавьж ногоон сонгино, цагаан луувангаар чимэглэнэ.