Үхрийн махан рагу

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОрц:

– Үрхийн мах  280-300 гр

– бөөрөнхий сонгино  200 гр

– шар лууван  200 гр

– манжин 130 гр

– төмс 70 гр

– гахайн өөх 60 гр

– лоолийн нухаш 1 х.х

– хуурай гурил

Хийх  арга: 

Үхрийн цээжний юмуу далны махыг зүсч нундаг  давс повоороор амт оруулж шараад  гүнзгийдүү  ёроолтой саванд тослог бор шүүстэй нь хамт хийж, үхрийн ясны шөл нэмэн зөөлөн галаар 20-30 минут битүү жигнэнэ. Жигнэх явцад  хуурсан сонгино, шар лууван , чанасан манжин, лаврын навч, бага зэрэг хуурсан лоолийн нухаш, хуурай гурил нэмж үргэлжлүүлэн жигнэж болно.

Үхрийн махаар хийсэн рагуг 3-4  зүсмээр бэлдэж  таваглан ногооны сүмстэй шарсан төмсөөр  хачирлана.  Ногооны сүмсийг мах жигнэсэн шүүсэнд бэлтгэнэ. Хөгшин үхрийн  махаар энэ хоолыг бэлтгэх бол урьдчилан цуужуулсан  хольцонд дарж шүүсжүүлэн зөөлрүүлнэ.


Үхрийн махан рагу
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.