Эрүүл амьдралын хамгийн чухал хүчин зүйлсийн нэг бол эрүүл хооллолт. Эрүүл хооллолт нь хоол хүнсээ зөв танин мэдэх, зөв хооллох дадалд суралцах, эзэмшихээс эхлэх бөгөөд таны юу идэж байгаагаас ихээхэн шалтгаална.
Тэгвэл зуны улиралд хоол, хүнсний зүйлээ ялангуяа түргэн муудах бүтээгдэхүүнийг буруу нөхцөлд хадгалснаас болж хоол хүнсээр дамжин хүмүүс хоолны хордлого авах тохиолдол гардаг.
Хоол хүнснийхээ зүйлийг зөв сонгож, зохистойгоор хэрэглэх нь зүрх судасны өвчин, хавдар, чихрийн шижин зэрэг өвчнөөр өвдөх эрсдэлийг багасгах төдийгүй, сэтгэл санааны хямралд орохоос урьдчилан сэргийлж чадна.
Энэ удаад та бүхэндээ мах, махан бүтээгдэхүүнийг хэрхэн зөв хадгалах талаарх зөвлөгөөг хүргэе.