Хоолны хордлогоос хэрхэн сэргийлэх вэ?

1279
Бичил биетүүд бус харин амьтны болон ургамлын гаралтай муудсан бүтээгдэхүүнийг хэрэглэсний улмаас хоолны хордлого үүсдэг.Мөн хортой химийн бодис агуулдсан бүтээгдэхүүнийг хүнсэндээ хэрэглэснээ сүүсч болно.
Шинж тэмдэг:
Хоолны хордлогын шинж тэмдэгүүд нь хоолны хордлогот халдварын үед илэрдэг шинж тэмдэгтэй төстэй.Үүнд:
- дотор муухайрах, бөөлжих
- гэдэс өвдөх
- гүйлгэх /хоногт 10-15 удаахүртэл/
- халуурах /37,5-39/
- тахикарди буюу зүрхний цохилтын тоо нэмэгдэх
- артерийн даралт буурах
- ухаан алдах
- шөрмөс татах

Урьдчилан сэргийлэх аргууд
- хальс нь ногоорсон төмсийн хүнсэнд хэрэглэхгүй байх. Соёолсон төмсийг сайтар цэвэрлэж байх хэрэгтэй.
- Тоор /персик/, чавга /слив/, гүйлс /абрикос/ зэрэг жимсний ясны чөмгий гидэхгүй байх .Учир нь эдгээр жимсний чөмөг нь ходоодонд орж задрахад синилийн хүчил гэсэн маш хортой бодис ялгардаг.
- Хүчиллэг хоол, хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар аргаархийсэн шавар сав, эсвэл цайрдсан, паалан нь гэмтсэн сав, зэс саванд хадгалахгүй байх.Гэмтсэн, шошгогүй консерв худалдаж авахгүй байх.

 


Хоолны хордлогоос хэрхэн сэргийлэх вэ?
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү
Түлхүүр үгс:

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.