Үе мөчний өвчнийг анагаадаг 8 хүнс

Үе мөч хөшсөн, хавдсан, хөндүүрлэсэн байдалтай өдрийг өнгөрүүлэхэд мэдээж хүндрэлтэй. Харин үе мөчний өвдөлт, зовиурыг намдаах шидтэй хүнсний бүтээгдэхүүнийг танилцуулж байна.

1. Яргай загас

41slg3gioh6bbbng7ktgjo4671

 

Зарим төрлийн загасны мах “Омега -3″ хэмээх тосорхог бодисоор баялаг байдаг. Энэ нь шохойжилт, хуян гэх мэт үе мөчний үрэвслээс урьдчилан сэргийлэхэд тустай. “Омега-3″-аар баялаг загасны махаас дурдвал: яргай загас (salmon), туна (tuna), май загас (herring), хар амар (mackerel) загас.

2. Интоор жимс 

1pk2oijhh9plh28gl2726o8ibi

 

Интоор жимс өөрийн гүн улаан өнгөө антоцианы найрлагаас олж авдаг. Энэ антиоксидант нь үрэвслийг намдаадаг. Зарим судалгаанд дурдсанаар интоор жимс нь хуян хөөрөлт, үе мөчний өвчний үрэвслийн үед өвчнийг намдаадаг бөгөөд фитнесс, спортоор хичээллэдэг хүнд дангаар идэх болон, жүүс хэлбэрээр хэрэглэхэд нэн тустай юм.

3. Күйно будаа 

4p21r8i1cb3mmhmunhsftbsj48

 

Та хэвлийн хөндийн үрэвсэлтэй юу? Цавуулаг өндөртэй хүнснээс харшилдаг уу? Энэ төрлийн зовиуртай хүмүүс буудай, хөх тариа, арвай будааг хүнсэндээ түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна. Хэвлий ташаа хавийн өвдөлтөөс сэргийлэхийн тулд та күйно /Quinoa/ будаа болон цагаан, хар, шар будаануудыг хүнсэндээ хэрэглээрэй.

4. Оливийн тос 

3dudq809e4cnc98gjquu457bhq

 

Дундад зууны үеийн хүнсний гол бүтээгдэхүүн болох оливийн тос нь олеокантал (oleocanthal) хэмээх түүхий эдийг агуулдаг. Үрэвслийг намдаагч ибупрофен хэмээх бэлдмэлийн адил олеокантал нь COX-1, COX-2 гэх үрэвслийг өдөөгч ферментийг идэвхгүйжүүлдэг. Дундад зууны үеийнхэн үүний тусламжтай үе мөчний хэрх өвчин болон бусад үрэвслүүдийг намдаадаг байсан аж.

5. Тюрмерик 

7rknbejtf1d3c0el42v4hapr95

 

Тюрмерик бол карри гэх мэт Энэтхэг хоолнуудын чухал найрлагад тооцогддог  гашуувтар амттай Энэтхэг халуун ногоо юм. Амьтад дээр хийсэн судалгаанаас үндэслэн тюрмерик нь үе мөчний үрэвслийн эсрэг куркумин хэмээх бодисыг агуулдаг нь тогтоогдсон байна.

6. Ногоон цай 

pn08v1cja2g817lj9bumc2jf7

 

Ногоон цай нь кейтчинс (catechins) хэмээх антиоксидантаар баялаг юм. Лабораторын шинжилгээгээр энэ найрлага нь остеоартритын үед түлхүү тохиолддог мөгөөрсийн гэмтлээс урьдчилан сэргийлж, хүний биеийг бүхэлд нь тайвшруулдаг увидастай нь батлагджээ.

7. Брокколи 

6u0evlb8ad8e3pt2jmq7rfg5dj

 

Сулфорафейн (sulforaphane) нь байцааны аймгийн хүнсний ногоонуудад байдаг хүхрийн өндөр агууламжтай антиоксидант юм. Сулфорафейн нь ситокин (sytokines) хэмээх үрэвслийн хэмжээг өсгөдөг бодисын өсөлтийг зогсоодог.

8. Бүхэл үрийн тариа 

4hkqisg0d5tlug9aqv7h3pnsti

 

Талх, нарийн боовонд агуулагдсан байдаг бүхэл үрийн тариа нь үрэвслийг намдаах байдлаар үе мөчний эрүүл байдлыг сахин хамгаалдаг. Илүүдэл жинтэй насанд хүрэгсдийн хүнсийг боловсруулсан тарианаас бүхэл үрэнд шилжүүлж хийсэн 12 долоо хоногийн хугацаатай судалгааний үр дүнд, тэдний C урвалт уураг буюу үе мөчний үрэвслийн хэмжээ маш бага түвшинд очсон нь илт байжээ.


Үе мөчний өвчнийг анагаадаг 8 хүнс
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү
Түлхүүр үгс: ,

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.