Пицца гэртээ хийхэд эзэгтэй бид нартай тулгардаг том асуудал бол пиццаны зуурмаг байдаг. Тэгвэл хэрхэн зөв зуурах вэ?
ОРЦ: /15 порц/
7гр хөөлгөгч
1/2 ц.х элсэн чихэр
1 1/2 бүлээн ус /45С байна/
1 ц.х давс
2 х.х оливийн тос
3 1/3 стакан гурил
ХИЙХ АРГА:
Гурил зуурах саванд хөөлгөгч, элсэн чихэр 2-г бүлээн усанд уусгаад 10 минут хөөлгөнө.
Хөөсөн ус дээр оливийн тос, давсыг нэмнэ. Бэлдсэн гурилын талыг хийгээд хутгана.
Ширээн дээр хуурай гурил цацаад зуурмагийг нухна. Нухах явцдаа байнга гурил нэмж нухах бөгөөд гаран наалдахгүй болтол нухна. Нухаж дууссаны дараа ёсийн тосоор тосолсон гурилын саванд хийж нойтон алчуураар 1 цаг бүрнэ.
Цагийн дараа зуурмагаа нухаад 2 хэсэгт хуваана. Хэвэнд оруулахдаа элдүүр хэрэглэж болохгүй, зөвхөн гараараа хэвэнд оруулна.
Гурил бэлэн боллоо. Харин одоо пиццаны дээр тавигдах зүйлсээ та өөрийн дураар хийгээрэй.
Шарах шүүгээнд 220 С-т 15-20 минут шарна.