Орц: хавтгай хэрчсэн гахайн мах-250гр
сонгино-30гр
сармис-1 хумс
гүчүжан-1 а/халбага
гүчүгару- амны халбагаар тал
дашида- амны халбагаар тал
канжан цуу-1 хоолны халбага
элсэн чихэр-2 а/халбага
үсү-амны халбагаар тал
хар перец-бага зэрэг
байцаа-100гр
Канжан цуу,гүчүжан,гүчүгару,дашида,элсэн чихэр,үсү,хар перецээ холиж хутгаад хавтгай хэрчсэн гахайн махан дээр хийж махтайгаа холиод хэдэн цаг саванд хийн тавина. (доод тал нь 2-3цаг)
Ингээд бэлэн болсон махан дээрээ байцаа,сонгино нарийн хэрчиж хольж хуураад бага зэрэг жигнэж болгоно.