Улаан чавганы ид шид:
1. Цус төлжүүлнэ
Залуу эмэгтэйчүүдийн 20%, төрж амаржсан эмэгтэйчүүдийн 50% нь төмрийн дутагдлаас үүдэлтэй цус багадалттай байдаг. Улаан чавга нь төмрийн агуулга өндөртэй, cyclic adenosine monophosphate гэсэн бодистой ба энэ нь цусны эргэлтийг сайжруулдаг.
2. Ходоод гэдэсний хямралд сайн.
Ходоод гэдэсний үйл ажиллагаа султай, амархан хямардаг хүмүүст сайн.
3. Витамин С ба Р
Улаан чавга нь витамин С-ийн агууламжаараа хамгийн ихтэй гэлцдэг бөгөөд киви жимснээс 3-4 дахин их, мандарин буюу бэрсүүт жүржээс 7-10 дахин, алимнаас 75 дахин их , Витамин Р-ийн агуулгаараа нимбэгээс 10 дахин их байдаг.
4. Арьсыг гэрэлтүүлнэ
Хятадууд чавга үргэлж идвэл, үргэлж залуугаараа байна гэлцдэг. Урт хугацаагаар компьютерийн өмнө суух нь арьсны олон асуудал үүсгэдэг талаар арьс судлаач эрдэмтэд тогтоосон байдаг. Улаан чавга нь С, Р витамин ихтэй тул арьсны уян хатан чанарыг сайжруулан, толигор болгон арьсыг гэрэлтэй болгодог.
5. Стресс тайлна.
Сэтгэл санаа тогтворгүй, нойргүйддэг, цэвэршилтийн үеийн хямрал зэрэгт уламжлалт анагаах ухаанд улаан чавгыг хэрэглэдэг.
6.Ясны сийрэгжилтээс сэргийлнэ.
Улаан чавга кальцийн агуулга өндөртэй.
7. Тураана.
Улаан чавга эслэг ихээр агуулдаг тул гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг дэмждэг учраас турахад тустай.
8. Дархлааг дэмжинэ
Дэлүүний тунгалагийн булчирхайн үйл ажиллагааг дэмжиж улмаар дархлааг дэмждэг. Хүүхэд, хөгшидөд маш тохиромжтой.
9. Хавдраас урьдчилан сэргийлнэ.
Чавганд байдаг витамин С, cyclic adenosine monophosphate, crategolic acid нь хавдраас урьдчилан сэргийлэх өндөр ач холбогдолтойг тогтоосон байдаг.
Хэрхэн хэрэглэх вэ?
Хатаасан улаан чавганаас өдөрт 10 хэрчимийг усанд хандалж уух эсвэл өглөө, өдөр, орой тус бүр 10 хэрчимийг зажилж идэх.
Хориглох заалт:
Доорхи зүйлстэй улаан чавга нь харшдаг тул хамт хэрэглэхээс татгалзаарай.
– Өргөст хэмх
– цагаан лууван
– Амьтны элэг
– Аминдэм
Эх сурвалж http://www.info.mn