Орц:
- бяслаг 350гр
- улаан лооль 500гр
- сонгино 1ш
- ургамлын тос 2/хх
- сүмс 1х/х
- татсан үхрийн мах 300гр
- амтат улаан чинжүү 1ш
- цөцгийн тос 60гр
- гурил 60гр
- сүү 300мл
- Лазани зуурмагт:
- гурил 100гр
Хийх арга:
- 1. Бяслагийг шоо хэлбэртэй хэрчинэ. Сонгино, сармисыг жижиглэн чинжүү, улаан лоолийг мөн шоо хэлбэртэй хэрчинэ.
- 2. Тос хийж халаасан хайруулын тавганд сонгино, сармисыг бага зэрэг хуураад дээр нь татсан үхрийн мах, улаан лооль, чинжүү, давс, повоор нэмж үргэлжлүүлэн хуурна.
- 3. Сүмс бэлтгэх: Цөцгийн тосыг хайлуулж гурилаа нэмээд цайвар шаргал өнгөтэй болтол хуурч дээр нь сүү, давс, повоор нэмж зөөлөн гал дээр өтгөртөл нь чанана.
- 4. Лазани зуурмаг бэлтгэх: Гурил, өндөгний шар, ургамлын тос, давсаа хольж зуурмаг бэлтгээд 3-4 хэсэг болгон хувааж шарах шүүгээний тэвшний хэмжээтэй, 5мм-ээс зузаангүй элдэнэ.
- 5. Шарах шүүгээг 200 хэм хүртэл халааж, тэвшийг тослоод, ёроолд нь бага зэрэг сүмс хийж, шанзыг жигдхэн тараан тавьж дээгүүр нь бяслаг цацаж сүмс, лазани гурилаар бүрхэж өгнө. Иймэрхүү маягаар 2-3 үе давхарлан тавьж, хамгийн дээд талын лазани гурил дээгүүр бяслаг цацаж шарах шүүгээнд шаргалттал нь жигнэнэ.