Мөөгтэй англи стейк

2017-08-23-Salisbury-Steak-19-600x400

Зөөлөн, амтлаг, мөөгтэй стейк нь өвлийн орой гэр бүлээрээ ширээ тойрон суугаад идэхэд нэн тохиромжтой хоол. Хачиранд нь өндөгтэй гоймон олговол сайхан зохицоно.

Найрлага:
• 450 гр татсан мах
• 1 том өндөг, бага зэрэг хутгасан
• ¼ сонгино, жижиглэж хэрчсэн
• 7 давстай нимгэн жигнэмэг, сайтар нухсан /1/4 аяга орчим/
• Давс, нунтаг перец
• 3 хоолны халбага цөцгийн тос
• 250 гр хэрчсэн мөөг /ямар ч байж болно/
• 2 цайны халбага цуу
• 3 хоолны халбага гурил
• 1-2 хоолны халбага хэрчсэн яншуй
• Өндөгтэй гоймон /хачиранд/

Хийх арга:
Том саванд татсан мах, өндөг, сонгино, жигнэмэгний үйрмэг, ½ цайны халбага давс, хэдэн чимх перецээ хийгээд, гараараа зөөлөн холино. Амталсан махаа 4 тэнцүү порцод хуваагаад, тэднийгээ ½ инчийн зузаантай, зуйван хэлбэрийн котлет маягийн хэлбэртэй болгоно.
То хайруулын тавганд 1 хоолны халбага цөцгийн тосоо дунд зэргийн галаар халаагаад, стейкнүүдээ тал бүрийг нь 5 минут орчим, борлотол нь шарна. Стейкнүүдээ таваглана.
Хайруулын тавгандаа дахиад нэг хоолны халбага тос нэмээд, мөөгөө бага зэрэг борлотол нь, 2 минут орчим шарж болгоно. Галаа унтраалгүйгэр, дээр нь цуу, давс, перецээ хийгээд хутгана. Гурилаа бага багаар нь тарааж хийгээд хутгасныхаа дараа дээр нь 2, ½ аяга халуун ус хийж 2 минут орчим зөөлөн галаар буцалгана. Соус энэ хугацаанд өтгөрөх болно.
Дээр нь үлдсэн 1 хоолны халбага тосоо хийж хутгаад, стейкнүүдээ буцааж соустай хайруулын тавгандаа хийнэ. Дахиад 2 минут орчим, стейкээ бүрэн болтол нь зөөлөн галаар буцалгаад, таваглана. Дээр нь яншуйгаа цацаж, хүсвэл гоймонгоор хачирлаж олгоно.


Мөөгтэй англи стейк
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү
Түлхүүр үгс:

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.