Винотой үхрийн махтай шөлний жор

qr3tj

Ялз чанагч байвал винотой үхрийн махтай амтат шөл хийж болно. Шарсан талх, ногооны салаттай хамт олговол тохиромжтой.

Орц:

900 гр хальсалж, шоо дөрвөлжин хэрчсэн төмс
4 багц цоохор майлз
4-5 лууван (хэрчсэн)
1 дунд зэргийн бөөрөнхий сонгино (хэрчсэн)
2 хоолны халбага оливийн тос
700 гр үхрийн мах (дөрвөлжилж хэрчсэн)
3 сармисны хумс
2 хоолны халбага давсалсан цөцгийн тос
2 аяга үхрийн шөл
¾ аяга улаан дарс
3/4 аяга Guinness шар айраг
2 хоолны халбага томатны соус
1 хоолны халбага цагаан элсэн чихэр
1 хоолны халбага шар буурцагны соус (soy sauce)
1/2 хоолны халбага нухаш
2 лаврын навч
1 хоолны халбага эрдэнэ шишийн цардуул + 1 хоолны халбага ус
Давс, перец өөрийн амталгаагаар

• Хэрчсэн ногоонуудаа ялз чанагчийнхаа доор хийнэ. Махаа усаар зайлж, хүнсний сальфетканд усыг нь шингээж аваад давс, перецээр амтална.
• Том хайруулын тавганд оливийн тосоо халааж махаа бүх талаараа борлотол нь 5-7 минут шарна. Дээр нь сармисаа нэмж нэг минут шарж гаргаад ялз чанагчиндаа ногоонуудынхаа дээрээс тавина.
• Хайруулын тавгандаа цөцгийн тосоо хийж хайлуулаад дээр нь үхрийн шөх, улаан дарс, шар айраг, улаан лоолийн соус, элсэн чихэр, шар буурцагны соус, яншуйгаа хийнэ. Модон халбагаар шингэнүүдийг сайн хутгаж 2 минут буцалгаад галаа багасгаж 10 минут байлгана. Дээр нь өөрийн амталгаагаар давс нэмээд, эрдэнэ шишийн цардуулаа хийж хутгаарай
• Шөлтэй холимогоо ялз чанагчиндаа хийж, лаврын навчаа хийгээд өндөр температурт 4-6 цаг буцалгаж болгоно.

Эх сурвалж: Ugluu.mn


Винотой үхрийн махтай шөлний жор
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.