Хад жимсний чанамал

Apple_and_Blackcurrant_am

Савлаад удсан үйлдвэрийн чанамалаас илүү жимснийх нь исгэлэн, час хийсэн амт нь алдагдаагүй гэрийн чанамал хамаагүй илүү. Уулын жимс элбэгших энэ үеэр гэртээ хад жимсний варень хийгээрэй. Энэ жороор 4,5 кг жимсний чанамал хийнэ.

Найрлага: 
1.8 кг хад жимс
1.7 литр ус
2.7 кг элсэн чихэр
жаахан цөцгийн тос

1. Угаалтуурандаа хүйтэн ус дүүргэж байгаад хад жимсээ хийж дэвтээнэ. Жимсгэнээ ишнээс нь салгаад паалангүй саван дотор устай нь хий. Тагийг нь тавилгүйгээр зөөлөн галаар 40 минут орчим бургитал нь буцалгана. Ингэсний дараа ус багасч, жимс зөөлрөх болно.

2. Дээр нь элсэн чихрээ хийгээд, уустал нь тогтмол хутгана. Тогтмол хутгах үед зөөлөн буцалж эхлэх ба 10 минут орчим хөөсрүүлж байгаад, амталж үзнэ. Амтлахдаа хөргөсөн тавган дээр нэг халбага чанамал тавиад хөргөгчин дотор 5 минут байлгана. Энэ үеэр чанамалынхаа галыг унтраа. Хөргөсөн чанамал дээр хуруугаараа дарж үзэхэд нягт, зөөлөн, талхан дээр түрхэхэд бутрахааргүй болсон байх ёстой. Хэрвээ тэгээгүй байвал плиткаа асаагаад, дахин буцалгаж, амталж үзнэ.

3. Хамгийн сүүлд цөцгийн тосоо хийгээд сайтар хутга. Чанамалаа 10 минут хөргөж байгаад шилнүүдэд хийж тавина. Дүүртэл нь хийх хэрэггүй шүү. Шилээ таглахаасаа өмнө дахин бага зэрэг хөргөөрэй.


Хад жимсний чанамал
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.