10-хан минутад болох амтат хоолны жорууд

Хамгийн богино хугацаанд хийж болох  амттай бөгөөд ашиг тустай  10 хоолны жорыг бэлтгэлээ. Үүнээс хойш таны оройн хоол хурдан бөгөөд амттай хамгийн гол нь биед ашигтай хүнс байх болно.

1.    ЛАПША ГОЙМОНТОЙ АМТАТ ХУУРГА

Амархан хоол гэхээр хамгийн түрүүнд лапшатай шөл санаанд буудаг шүү дээ. Тиймээс энэ удаад лапша шөлний жорыг алгасаад лапшагаар хийх амтат хуурганы жорыг онцолж байна.  Юм бүхэн бэлэн болсны ачаар бид богино хугацаанд дуртай хоолоо төвөггүйхэн хийж идэх боломжтой болсон.  Тэдний нэг нь лапша гоймонтой амтат хуурга

16776702_1246068672154403_1292284803_o.pngАмархан хоол гэхээр хамгийн түрүүнд лапшатай шөл санаанд буудаг шүү дээ. Тиймээс энэ удаад лапша шөлний жорыг алгасаад лапшагаар хийх амтат хуурганы жорыг онцолж байна.  Юм бүхэн бэлэн болсны ачаар бид богино хугацаанд дуртай хоолоо төвөггүйхэн хийж идэх боломжтой болсон.  Тэдний нэг нь лапша гоймонтой амтат хуурга  16776702_1246068672154403_1292284803_o.png  Орц:  200гр Лапша гоймон  1ширхэг Халуун чинжүү  2 ширхэг Өндөг  Амтлагчинд: нунтаг хар перец, базилик, давс ногоон сонгино, сармис өөрийн хүссэн хэмжээгээр хийж болно.  Лапша гоймонгоо давс тостой буцалж буй халуун усанд 6 минут чанаж болгож шүүнэ. Үүний хажуугаар өндөгөө нүдэлж шарна. Хайруулын тавганд ургамлын тос хийж халаагаад жижиглэж хэрчсэн сармис болон халуун чинжүүгээ хуураад хар перец, давс базиликаараа амтална.Үүн дээрээ чанаж болгосон лапша гоймонгоо нэмж хуурна. Тавгалахдаа нүдэлж шарсан өндөгөө дээр нь тавиад ногоон сонгиноороо чимэглэнэ. Нүдэлж шарсан өндөгний шар нь гоймон руу урссанаар илүү амттай болно.  Өндөг, ногоотой ша

Орц:

200гр Лапша гоймон

1ширхэг Халуун чинжүү

2 ширхэг Өндөг

Амтлагчинд: нунтаг хар перец, базилик, давс ногоон сонгино, сармис өөрийн хүссэн хэмжээгээр хийж болно.

Лапша гоймонгоо давс тостой буцалж буй халуун усанд 6 минут чанаж болгож шүүнэ. Үүний хажуугаар өндөгөө нүдэлж шарна. Хайруулын тавганд ургамлын тос хийж халаагаад жижиглэж хэрчсэн сармис болон халуун чинжүүгээ хуураад хар перец, давс базиликаараа амтална.Үүн дээрээ чанаж болгосон лапша гоймонгоо нэмж хуурна. Тавгалахдаа нүдэлж шарсан өндөгөө дээр нь тавиад ногоон сонгиноороо чимэглэнэ. Нүдэлж шарсан өндөгний шар нь гоймон руу урссанаар илүү амттай болно.

2. ӨНДӨГ, НОГООТОЙ ШАРСАН БУДАА

Хамгийн завгүй цагаан хоолтон 10 минутанд  шар буурцгийн мах, бэлэн будаа, хөлдөөсөн буурцагт ургамал, өндөг зэргийг ашиглан дараах хоолыг хийж идээд сэтгэл хангалуун байж чадна.

1-481814525120.jpgХамгийн завгүй цагаан хоолтон 10 минутанд  шар буурцгийн мах, бэлэн будаа, хөлдөөсөн буурцагт ургамал, өндөг зэргийг ашиглан дараах хоолыг хийж идээд сэтгэл хангалуун байж чадна.  1-481814525120.jpg  Орц:  Агшаасан будаа 4 аяга  Шар буурцгийн мах-1 аяга  Эрдэнэшиш 150 гр  Хөлдөөсөн ногоон вандуй  150 гр  Өндөг 3 ширхэг  Гүнжидийн тос 2 х/х  Сармис 2 хумс  Цагаан гаа 1 х/х  Цагаан цуу ½ х/х  Сой соус 2 х/х  Мах болон ногоогоо болгоод нэмж болно.  Энэ хоолонд бэлэн будаа хэрэгтэй болно.  Том хайруулын тавган дээр 1 халбага гүнжидийн тосыг халааж, дунд зэргийн жижиглэсэн сармис болон цагаан гаагаа хийгээд  нэг минутын турш халаана. Хайруулын таваг руугаа өндөгөө хагалж хийгээд,  1-2 минут сармистайгаа хуурна.  Одоо тавагтай өндөг, сармис руугаа будаагаа нэмээд дахин нэг халбага гүнжидийн тос нэмж,  галаа багасгана. Хэдэн минутын туршид өндөг цагаан будааг хамтад нь сайн хутгаж өгөөрэй.  Хөлдөөсөн ногоон вандуй,  эрдэнэ шишээ нэмээд  цагаан будааны цуу,дэвтээсэн шар буурцгийн мах зэргээ нэмээд 2 минутын турш хуурна. Дуртай ногоонуудаа хүссэн хэмжээгээр хийж болно. Ингээд хоол бэлэн боллоо.

Орц:

Агшаасан будаа 4 аяга

Шар буурцгийн мах-1 аяга

Эрдэнэшиш 150 гр

Хөлдөөсөн ногоон вандуй  150 гр

Өндөг 3 ширхэг

Гүнжидийн тос 2 х/х

Сармис 2 хумс

Цагаан гаа 1 х/х

Цагаан цуу ½ х/х

Сой соус 2 х/х

Мах болон ногоогоо болгоод нэмж болно.

Энэ хоолонд бэлэн будаа хэрэгтэй болно.

Том хайруулын тавган дээр 1 халбага гүнжидийн тосыг халааж, дунд зэргийн жижиглэсэн сармис болон цагаан гаагаа хийгээд  нэг минутын турш халаана. Хайруулын таваг руугаа өндөгөө хагалж хийгээд,  1-2 минут сармистайгаа хуурна.

Одоо тавагтай өндөг, сармис руугаа будаагаа нэмээд дахин нэг халбага гүнжидийн тос нэмж,  галаа багасгана. Хэдэн минутын туршид өндөг цагаан будааг хамтад нь сайн хутгаж өгөөрэй.

Хөлдөөсөн ногоон вандуй,  эрдэнэ шишээ нэмээд  цагаан будааны цуу,дэвтээсэн шар буурцгийн мах зэргээ нэмээд 2 минутын турш хуурна. Дуртай ногоонуудаа хүссэн хэмжээгээр хийж болно. Ингээд хоол бэлэн боллоо.

3.ЗӨГИЙН БАЛ, ХАЛУУН НОГООТОЙ САМ ХОРХОЙ

Сам хорхойг зөвхөн рестораны цэсэн дээрээс сонгож иддэг цаг ард үлдсэн. Азаар сам хорхойг худалдаж авах боломж байгаа учраас гэртээ сам хорхойтой хоолыг 10-аас бага минутад бэлтгэн идэх жорыг хүргэж байна.

2-6.jpgСам хорхойг зөвхөн рестораны цэсэн дээрээс сонгож иддэг цаг ард үлдсэн. Азаар сам хорхойг худалдаж авах боломж байгаа учраас гэртээ сам хорхойтой хоолыг 10-аас бага минутад бэлтгэн идэх жорыг хүргэж байна.  2-6.jpg  Орц:  Цэвэрлэсэн сам хорхой 450гр  Цөцгий 200 гр  Өтгөн масло  1 халбага  Зөгийн бал 1х/х  Лемоны хүчил  4 х/х  Үрж нунтагласан нимбэгний хальс  1.5 х/х  Яншуй  1 багц  Паприка /нунтаг/ 1 х/х  Гоньд ½ х/х  Халуун чинжүү  1/8 х/х  Шанцай / корица/  1/8  х/х  Давс   1 х/х  Том саванд нэг халбага паприка, 3/4 халбага давс,  хагас цайны халбага чинжүү, 1/8 халбага шанцайгаа хийгээд холино. Дээр нь сам хорхойгоо хийнэ.  Соусаа бэлтгэнэ.  200 гр цөцгий, жижиглэсэн яншуй, 2 халбага лемоны хүчил, 1х/х зөгийн бал, үрж нунтагласан лемоны хальс, 1 халбага масло, ¼ халбага давсаа нэмээд сайн хутгаж найруулна. Зуурмаг болтол сайн хутгана.  Одоо хайруулын тавган дээрээ  цөцгийн тосоо халааж, сам хорхойгоо хоёр минутын турш хуурна. Сам хорхой дээрээ бэлтгэсэн соусаа хийгээд, жижглэсэн яншуй, гоньд давс зэргээрээ амтлаад хоол сам хорхойтой хоол бэлэн болно.

Орц:

Цэвэрлэсэн сам хорхой 450гр

Цөцгий 200 гр

Өтгөн масло  1 халбага

Зөгийн бал 1х/х

Лемоны хүчил  4 х/х

Үрж нунтагласан нимбэгний хальс  1.5 х/х

Яншуй  1 багц

Паприка /нунтаг/ 1 х/х

Гоньд ½ х/х

Халуун чинжүү  1/8 х/х

Шанцай / корица/  1/8  х/х

Давс   1 х/х

Том саванд нэг халбага паприка, 3/4 халбага давс,  хагас цайны халбага чинжүү, 1/8 халбага шанцайгаа хийгээд холино. Дээр нь сам хорхойгоо хийнэ.

Соусаа бэлтгэнэ.  200 гр цөцгий, жижиглэсэн яншуй, 2 халбага лемоны хүчил, 1х/х зөгийн бал, үрж нунтагласан лемоны хальс, 1 халбага масло, ¼ халбага давсаа нэмээд сайн хутгаж найруулна. Зуурмаг болтол сайн хутгана.

Одоо хайруулын тавган дээрээ  цөцгийн тосоо халааж, сам хорхойгоо хоёр минутын турш хуурна. Сам хорхой дээрээ бэлтгэсэн соусаа хийгээд, жижглэсэн яншуй, гоньд давс зэргээрээ амтлаад хоол сам хорхойтой хоол бэлэн болно.

4. Томатны соустай гахайн махтай шош

12.jpgОрц:  200 гр лаазалсан шош  100 гр бекон  250 гр томатны соус (эсвэл 100 гр томатны паст)  Оливын тос  Шош беконоо оливын тосонд шараад, дараа нь томатны соус, хар перец, давсаа нэмнэ. Хольцоо хэдэн минут жигнэнэ. Ингээд л амталж үзээд гаргахад бэлэн боллоо.  томатны соустай гахайн махтай шош

Орц:

200 гр лаазалсан шош

100 гр бекон

250 гр томатны соус (эсвэл 100 гр томатны паст)

Оливын тос

Шош беконоо оливын тосонд шараад, дараа нь томатны соус, хар перец, давсаа нэмнэ. Хольцоо хэдэн минут жигнэнэ. Ингээд л амталж үзээд гаргахад бэлэн боллоо. 

5.Туна болон бууцайтай паста

23-1.jpgТуна болон бууцайтай паста  23-1.jpg  Орц:  250 гр  гоймон  100 гр лаазалсан туна  250 гр хөлдөөсөн бууцай  150 мл 10%-ийн цөцгий  Эхлээд гоймонгоо чанана. Хайруулын тавган дээр бууцайгаа гэсгээгээд туна болон цөцгийгөө нэмнэ. Бүгдээрэнг нь хэдэн минут жигнээд перец давсаар амталж гоймонтойгоо холино.

Орц:

250 гр  гоймон

100 гр лаазалсан туна

250 гр хөлдөөсөн бууцай

150 мл 10%-ийн цөцгий

Эхлээд гоймонгоо чанана. Хайруулын тавган дээр бууцайгаа гэсгээгээд туна болон цөцгийгөө нэмнэ. Бүгдээрэнг нь хэдэн минут жигнээд перец давсаар амталж гоймонтойгоо холино.  

6.Мөөгний шанзтай нарийн махан хуурга

13.jpg6.Мөөгний шанзтай нарийн махан хуурга  13.jpg  Орц:  150 гр цагаан мөөг  1 сонгино  50 гр цөцгийн тос  1 кг өөхгүй үхрийн махан шанз  4 хоолны халбага гурил  2 стакан үхрийн шөл  1 стакан зөөхий  Давс, перец  400 гр өндөгтэй гоймон  Гоймонгоо усанд буцалгана. Гоймон буцлах хооронд том хайруулын тавгаа халаагаад зүссэн мөөг болон сонгиноо хоёр хоолны халбага цөцгийн тосонд зөөлөн гал дээр шарна. 5 минут зөөлөртөл нь болгоод өөр саванд хийнэ. Саяны хайруулын тавгандаа үлдсэн цөцгийн тосоо хийнэ. Шанзаа улаан болтол нь шарна. Гурил нэмж хутгаад үхрийн шөлөө нэмж өтгөртөл нь хутгана. Дээрээс нь сонгинотой мөөгөө нэмж холиод зөөхийтэй хутгана. Давс болон перецээр амтлаарай. Буцалгалгүйгээр бүгдийг халаах хэрэгтэй. Гоймонгоо таваглаад мөөгтэй махны соусаа асгана.

Орц:

150 гр цагаан мөөг

1 сонгино

50 гр цөцгийн тос

1 кг өөхгүй үхрийн махан шанз

4 хоолны халбага гурил

2 стакан үхрийн шөл

1 стакан зөөхий

Давс, перец

400 гр өндөгтэй гоймон

Гоймонгоо усанд буцалгана. Гоймон буцлах хооронд том хайруулын тавгаа халаагаад зүссэн мөөг болон сонгиноо хоёр хоолны халбага цөцгийн тосонд зөөлөн гал дээр шарна. 5 минут зөөлөртөл нь болгоод өөр саванд хийнэ. Саяны хайруулын тавгандаа үлдсэн цөцгийн тосоо хийнэ. Шанзаа улаан болтол нь шарна. Гурил нэмж хутгаад үхрийн шөлөө нэмж өтгөртөл нь хутгана. Дээрээс нь сонгинотой мөөгөө нэмж холиод зөөхийтэй хутгана. Давс болон перецээр амтлаарай. Буцалгалгүйгээр бүгдийг халаах хэрэгтэй. Гоймонгоо таваглаад мөөгтэй махны соусаа асгана.

 7. Тахиа болон авокадотай зууш

14.jpgОрц:  1 тахианы цээж  1 савалсан моцарелла  1 авокадо  Давс, перец  200 гр салатны навч  7-8 мини помидор  ¼ аяга базилик  Амтлагчинд: 1 хумс сармис, 1 цайны халбага хуурай базилик, 1 хоолны халбага найруулсан гич, 1 хоолны халбага лимоны шүүс,  ¼ аяга уксус,  1/3 аяга оливын тос,  Давс, перец  Жижиг саванд сармис, хуурай базилик, найруулсан гич, лимоны шүүс, уксус, давс, перец нэмж холино. Оливын тосыг бага багаар нэмж хутгаад түр цааш нь тавиарай. Тахианы цээж махыг жижиг хэрчээд 5-6 минут шараарай. Дараа нь мини помидор, моцареллаг дундуур нь зүснэ. Аяганы ёроолд эхлээд салатны навчаа тавиад дээр нь бүх хэрчсэн орцоо тавьж уксус асгаж амтална.

Орц:

1 тахианы цээж

1 савалсан моцарелла

1 авокадо

Давс, перец

200 гр салатны навч

7-8 мини помидор

¼ аяга базилик

Амтлагчинд: 1 хумс сармис, 1 цайны халбага хуурай базилик, 1 хоолны халбага найруулсан гич, 1 хоолны халбага лимоны шүүс,  ¼ аяга уксус,  1/3 аяга оливын тос,  Давс, перец

Жижиг саванд сармис, хуурай базилик, найруулсан гич, лимоны шүүс, уксус, давс, перец нэмж холино. Оливын тосыг бага багаар нэмж хутгаад түр цааш нь тавиарай. Тахианы цээж махыг жижиг хэрчээд 5-6 минут шараарай. Дараа нь мини помидор, моцареллаг дундуур нь зүснэ. Аяганы ёроолд эхлээд салатны навчаа тавиад дээр нь бүх хэрчсэн орцоо тавьж уксус асгаж амтална.


10-хан минутад болох амтат хоолны жорууд
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.