Ирис, шоколадаар бүрмэл алим

caramel-apple

Сүнсний баяраар “аймаар” гоё амттан идмээр байна уу? Алимыг шоколад, ирисийн аль нэгээр бүрж хатаагаад дээр нь шоколадаар янз бүрийн хэлбэр дүрс зурж, бүр нүд хийж ч болно.

Найрлага
• Ургамлын тос /шүршигчэнд хийж бэлдсэн/
• 6 жижиг алим, угааж, ишийг нь салгасан
• 300 гр маш зөөлөн ирис
• 1/4 аяга жүржийн шүүс /зөөлөн эдгүй/
• 120 гр 53 хувийн кокоатай хар шоколад, 1,5 см квадрат хэмжээтэйгээр хэрчинэ
• Янз бүрийн жижиг чихэрнүүд, хэрчсэн самар, өнгийн жижиг чихэр
• 6 ширхэг зайрмагны модон иш

Хийх арга
-Шарах шүүгээний тэвшин дээр хүнсний зориулалттай калькан цаас тавиад ургамлын тосоор шүршиж тосолно. Зайрмагны ишнүүдээ нэг нэгээр нь алимныхаа дунд хэсэг хүртэл зооно..

-Дунд зэргийн хоолны савыг бага гал дээр тавиад жүржийн шүүс, ирисээ хийнэ. Ирисэн чихэрнүүдийг зөөлөн хайлмаг болтол нь тогтмол хутгана. Ийм болоход ойролцоогоор 10 минут зарцуулагдана.

-2 минутын турш хөргөөд, иштэй алимнуудаа ирисэндээ бүтэн дүрж, тосолсон тэвшин дээрээ тавиад 2 цагийн турш хатаана.

-Шоколадаа дунд зэргийн саванд хийнэ. Тэгээд түүнээс том саван дотор ус хийж буцалгаад, дотор нь шоколадтай саваа тавьж “усан банн”-ы аргаар хайлуулна. Шоколадаа зөөлөрч хайлтал нь тасралтгүй хутгана. Сэрээгээр хайлсан шоколадаа хутгаад, иристэй алиман дээгүүрээ асгана. Шоколадан “тууз”-аар чимэглэгдсэн алимаа дахин 5 минут хатаагаад, дээр нь жижиг чихэр, самар зэргээ асгана.

-Шоколадаа бүрэн хаттал өрөөний температурт 3-4 цаг байлгана.

Доорх зурагнуудаас санаа авч бүрмэл алимаа сүнсний баярт тохируулан чимэглээрэй. Зөвхөн энэ баяр ч биш, шинэ жил, валентинаар ч энэ амттанг ашиглаж болно.


Ирис, шоколадаар бүрмэл алим
Жиргэх
Манай хуудсанд LIKE дарж нэгдэнэ үү

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд MISS.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.