Завгүй цагийн хуваарь чинь чамайг бүтээлч, шинийг эрэлхийлэгч гэрийн эзэгтэй байхад саад болох ёсгүй шүү. Учир нь дэлхий дээр 1 цаг хүрэхгүй хугацаанд хийж болох амаа долоомоор амтлаг хоол олон бий. Тэдний нэг нь чихэрлэг сонгинотой тендерлойн.
Орцоо цуглуулчихаад дагаад хийгээрэй:
Порц: 4 хүн
1. Орц:
3 хоолны халбага оливийн тос
Үхрийн давтсан гол мах (стейк)
Давс перец
2 дунд зэргийн улаан сонгино
1-2 хоолны халбага бор элсэн чихэр
1 загасан талх
1 хумс сармис
1 атга нарийн ногоо (өөрийн сонголтоор)
Соусанд:
1 хоолны халбага гич
2 хоолны халбага тослог багатай майоннез
1-2 хоолны халбага зөгийн бал
3 хоолны халбага оливийн тос
Үхрийн давтсан гол мах (стейк)
Давс перец
2 дунд зэргийн улаан сонгино
1-2 хоолны халбага бор элсэн чихэр
1 загасан талх
1 хумс сармис
1 атга нарийн ногоо (өөрийн сонголтоор)
Соусанд:
1 хоолны халбага гич
2 хоолны халбага тослог багатай майоннез
1-2 хоолны халбага зөгийн бал
2. Эхлээд соусанд орох бүх орцоо хооронд нь хольж бэлдэнэ.
-Шарах шүүгээгээ цельсийн 160, фарангейтийн 320 градуст урьдчилж халаагаад хайруулын тавгандаа тосоо хийж гал дээр тавина. Үхрийн гол махныхаа тал бүрийг 5 минут шарангаа давс перецээр амтлаад гаргаж тавина.
-Шарах шүүгээгээ цельсийн 160, фарангейтийн 320 градуст урьдчилж халаагаад хайруулын тавгандаа тосоо хийж гал дээр тавина. Үхрийн гол махныхаа тал бүрийг 5 минут шарангаа давс перецээр амтлаад гаргаж тавина.
3. -Үлдсэн тосон дээр нь сонгиноо шараад шаргалтаж эхлэхэд нь бор элсэн чихрээр амтална.
-Загасан талхаа голоор нь хуваагаад шарах шүүгээнд 3-4 минут шарна. Өөрөөр хэлвэл гадна тал нь шаржигнуур мөртлөө дотор тал нь бүлээн, зөөлөн болох үед гаргана гэсэн үг. Шарах шүүгээнээс гаргамагцаа жижиглэж хэрчсэн сармисанд үрж 8 тэнцүү хэсэгт хуваана.
-Загасан талхаа голоор нь хуваагаад шарах шүүгээнд 3-4 минут шарна. Өөрөөр хэлвэл гадна тал нь шаржигнуур мөртлөө дотор тал нь бүлээн, зөөлөн болох үед гаргана гэсэн үг. Шарах шүүгээнээс гаргамагцаа жижиглэж хэрчсэн сармисанд үрж 8 тэнцүү хэсэгт хуваана.
4. Доод талхан дээр нь дахиад жаахан оливийн тос түрхэж, дээр нь нарийн ногоо, үхрийн махаа давхарлаж тавиарай.
5. Хавчуурганыхаа хамгийн сүүлд чихэрлэг сонгиноо тарааж, талхаа тавиад олгоно. Дэргэд нь анх зуурсан соусаа тавихаа мартав аа.