1. 1ш Молоко
|
|
1. Молоконыхоо шошгийг хуулж аваад таглааг нь 2-3 удаа хутганы үзүүрээр цоолно. 2. Молокогоо савтай чигээр нь өөр саванд хийгээд савньхаа ёроолоор ус хийгээд, галаа асаана. Усан доторх хайрцагтай молокогоо шингэвтэр шингэвтэр ирис болгохын тул цаг хагасаас хоёр цаг буцалгана. Хэрэгтэй бол ус нэмнэ. Хэрвээ өтгөвтөр ирис хүсч байгаа бол 4 хүртлэх цагаар буцалгана, усны төвшин багасхаар ус нэмэн буцалгана. 3. Хялбар ирис болсоны дараа төмөр(молоконы)савтай чигээр нь хэсэг байлгаж хөргөөд задлаж халбагадан (өтгөнийг нь) иднэ. Эсвэл элдэв бялуу, амттанд (шингэнийг нь) хэрэглэнэ. Болсон ирис маань шар бор өнгөтэй байна. Амжилт хүсье |