Бяслагны бялуу хийх арга
Орц:
– Үйрүүлсэн жигнэмэг-300 гр
– Хайлуулсан масло-110гр
– Цөцгий, сүүний бяслаг-600гр
– Цагаан бяслаг-520гр
– элсэн чихэр-300гр
– Ванилын охь-1 х/х
– Өндөг-6ш
– Зөөхий-400гр
Алхам:
1. 150 гардус хүртэл зуухаа халаана.
2. Хайлуулсан маслоо үйрүүлсэн жигнэмэгтэйгээ хольж зуурмаг болгоно.
3. Зуурмагаа бялууны хэвэндээ хийж сайтар дарна.
4. Цөцгий, сүүгээр хийсэн бяслагаа саванд хийж, цагаан бяслаг, элсэн чихэр ,ванилын охио хийгээд хутгагчаар сайтар хутгана.
5. Өндөгүүдээ холимогтоо хийж хутгана. (Өндөгөө нэг нэгээр нь хийхээ мартуузай.)
6. Цөцгийгөө зуурмагтаа хийж хутгана.
7. Нухсан маслоны жигнэмэг дээрээ зуурмагаа жигд тарааж өгнөө.
8. Зуухандаа хийж 1 цаг 15 минут жигнэнэ.
9. Жигнэж болгосоны дараа зуухнаас гаргаж 4 цаг хөргөнө.
10. Хөрсөний дараа бялуугаа савнаас нь гаргаж нунтаг элсэн чихэр цацаж, зүсэм бүр дээрээ дурын жимс жимсгэнээр чимэглэж өнгө оруулна.
miss.mn