Ямар ч хольцгүй жимсний шүүс нь жинхэнэ эм байдаг. Үүнийг зөв тогтмол хэрэглэвэл олон өвчинд тустай.
Хүн төрөлхтний хүнсэндээ хамгийн их хэрэглэдэг жимс бол аньс. Индианчууд цусан дахь хорыг гадагшлуулах гэж хэрэглэдэг байсан гэдэг. Аньс нь С амин дэм, каротин агуулдаг учраас амин дэмийн дутагдал, ходоодны хүчил багасгах, даралт бууруулах, шээс хөөх, амны хөндийн үрэвсэл дарах, цусан дахь холестриныг багасгах үйлчилгээтэй.
Мөн хий ханиалга, амьсгалын замын үрэвсэлт өвчний үед шүүсийг нь уух жимсээр нь идэхэд тустай. Аливаа жимсний хүний биед үнэт тустай үнэт элементийг бүрэн дүүрэн авахын тулд хоол идсэнээс хойш 30минутын дараа ууж байх хэрэгтэй.