Орц:
Цагаан будаа 200 гр, нимбэгний шүүс, сонгино 150гр, мөөг750гр, цөцгийн тос 40 гр, гурил 50. гр, цөцгий 125 гр, мөөгний шөл 200 гр, нимбэгний шүүс 1 -2 хоолны халбага, задь, яншуй.
Хийх арга:
Цагаан будааг буцалж буй давстай усанд хийж болтол нь чанана. Сонгиныг цэвэрлээд цагираг хэлбэртэй хэрчинэ. Мөөгийг саванд хийгээд сонгино нэмж, бага зэрэг жигнэнэ. Гурил нэмж шаргал өнгөтэй болтол жигнэнэ. Давс, перец цацаж амтлаад цөцгий, задь, нимбэгний шүүс нэмж өгнө.
Яншуйг жижиглэн хэрчээд мөөгтэй холино. Тавган дээр цагаан будааг цагираг хэлбэртэй байрлуулаад, голд нь рагуг хийж үлдсэн яншуйгаар чимэглэнэ. Цагаан будааг кексний хэвэнд хийж цагираг хэлбэртэй болгож болно.