Бүтэц: Жигнэсэн эсвэл шарсан гахайн мах,
агшаасан цагаан будаа 4 порцоор
Орц: 0.5 аяга вандуй (хөлдөөсөн байж болно)
– 200гр жигнэсэн эсвэл шарсан гахайн мах урт хөндлөн хэрчсэн
– Нэг аяга цагаан будаа
– Ногоон сонгино 2ш (нарийхан хэрчсэн)
– 4ш том редис (улаан лууван) мөн нарийн хэрчсэн
– Хоёр хоолны халбага цагаан цуу
– Нэг хоолны халбага самрын тос
1. Вандуйгаа бүлээн усанд ус нь шавхтал угааж байлгана.
2. Савандаа бэлэн болсон гахайн махны хэрчим, сонгино, редис вандуйгаа самрын тос болон бага зэргийн цагаан цуутай холин хутгаж 8-10 мин байлгана.
З. Бий болсон салатан дээр агшаасан будаа нэмж, сайтар хутгаад ширээнд олгоно.