Эзэгтэй та гахайн утсан махны оронд өөрийнхөө дуртай ямар ч махнаас хийж болно. Хэрэв та лууван чинжүүгээ өмнө нь чанаж бэлтгэсэн байвал маш хурдан хугацаанд шөл бэлэн болно. Энэхүү зутан шөлийг халуун дээр нь идвэл аминдэмээ илүү хадгалсан байдаг.
Орц: Гурван хүний порц
– Ногоон сонгино-2ш
– Сармис-2 хумс
– Лууван-70гр
– Амтат чинжүү-2ш
– Давс-0.5гр
– Хар перец-1гр
– Ургамлын тос-20гр
– Гахайн утсан мах-50гр
– Ус-400гр
Хийх арга:
1. Сармис, сонгиноо жижиглэн хэрчээд, халаасан ургамлын тосонд хийж хутгаад, хэрчсэн лууван, амтат чинжүүгээ хийж хутгаарай. Ингэхдээ өөрийн дуртай хоол амтлагчаар амталж болно. Үүний дараа хуурна.
2. Хуурсан ногоон дээрээ ус хийж, ногоог болтол нь чанана.
З. Гахайн утсан махаа нарийн хэлбэрээр хэрчиж, хайруулын тавганд халааж бэлтгэнэ.
4. Болсон ногоотой шөлөө бяцлагчаар бяцалж, зутан болгоно. Ингээд зутангаа таваглаад, халаасан утсан махыг дээр нь хийгээрэй.