Чанаж хөргөсөн хүрэн манжин, төмс, шар лууван, давсалсан байцаа, өргөст хэмхийг жижиг нимгэн хавтгай, бөөрөнхий сонгиныг бүтэн буюу хагас цагираг, ногоон сонгиныг жижиглэн хэрчиж бүгдийг нийлүүлэн давс цацаж, ургамлын тос болон амт оруулагчийн аль нэгээр найруулна.
Бэлэн зуушийг таваглаад, хэлбэр дүрс оруулан хэрчсэн хүрэн манжин, шар лууван, өргөст хэмх зэргээр чимнэ. Давсалсан өргөст хэмх, байцааны аль нэгийг нөгөөгөөр орлуулж болно.
Нэг таваг зуушны орц:
Төмс 30 грамм
Хүрэн манжин 15 грамм
Шар лууван 10 грамм
Давсалсан өргөст хэмх 15 грамм
Давсалсан байцаа 15 грамм
Ногоон буюу бөөрөнхий сонгино 15 грамм
Ургамлын тос 10 грамм
Давс 1 грамм
Повоор 1 грамм.