ОРЦ:
-Гахайн ясгvй мах 600 грамм
-Амтат жvрж дөрвөн ширхэг
-Хоёр хумс сармис
-30 мл цагаан цуу
-Ургамлын тос 50 мл
-Давс
-Яншуй
-Тахианы шахмал шөл
-Нэг хоолны халбага гурил
Хийх арга:
-Гахайн махаа томхон хэрчинэ.
-Жvржийг хальснаас нь цэвэрлэж, шvvсийг нь шахаж авна. Гаргасан шүүсэн дээрээ цагаан цуу, ургамлын тос, жижиглэж бяцалсан сармисыг хийгээд хутгана. Ингэхдээ шүүс, цуу хоёрын ¾-ыг ашиглаарай.
-Бэлэн болсон соусыг махныхаа дээрээс тарааж түрхээд 15 минут орчим байлгаж шингээх хэрэгтэй.
-Дараа нь гахайн махаа ургамлын тостой хайруулын тавганд хийж, болтол нь хоёр талаас нь шараарай.
-Хайруулын тавган дахь махны шvvсэнд шөлөө нэмж хутгаад үлдсэн жvржийн шvvс, цуугаа нэмж буцалгасны дараа гурил хийж өтгөрvvлнэ.
-Амталж шарсан гахайн махаа таваглаж, гурилтай сvмсээ нэмж хийгээд яншуйгаар чимэглэж олгоно.
Ердөө хагас цагийн дотор хийх боломжтой хялбар хирнээ амттай хоол байгаа биз. Ухаалаг гэрийн эзэгтэй танд амжилт хүсье.