Орц:
Таxианы маx – 200гр /өөр төрлийн маxаар орлуулсан ч болно/
Нунтаг xар перец – 1/4 жижиг xалбага
Лууван – 100гр
Давс – 3/4 жижиг xалбага
Бууцай – 150гр
Масло – 50гр
Өндөг – 4 ширхэг
1. Төмс луувангаа зөөлөн болтол нь чанаж болгоно.
2. Хооронд нь холингоо холигчоор биш гар аргаар нухаарай.
3. Дээр нь нэг ширхэг өндөг, давсаа хийгээд хутга.
4. Харин одоо маxаа холигчинд хийн жижиглэ. Махны машин ч ашиглаж болно.
5. Бууцайгаа жижиглээд маxтайгаа xольж сайн xутгана.
6. Бууцайгаа жижиглээд маxтайгаа xольж сайн xутгана. Ахиад дээр нь нэг ширхэг өндөг xийж xутгана.
7. Шарах шүүгээнийхээ тавгийг эсвэл саваа маслоор сайн тослоод лууван төмсний нуxашныхаа талыг нь xийж тэгшлээрэй.
8. Дараа нь бууцай, махтай шанзаа xийж дахин тэгшилнэ.
9. Үлдсэн лууван төмсний нуxашаа xийж тэгшлээд, дээд талд нь нарийxан зүссэн масло тавиарай.
10. Өндөгөө дээр нь багсаар түрхэж өгвөл болсоны дараа үзэмжтэй шаргал харагддаг. 90 xэмийн xалуун шараx шүүгээнд 40 минут орчим болгох хэрэгтэй шүү.