Орц:
Ястай хонины гуяны мах 730 гр,цагаан лууван 760 гр,сонгино 23 гр,цагаан гаа 6 гр,сармис 4 гр,хуажуу 1гр,давс 13 гр,далю 1 гр,ус 2.3 литр
Хийх арга:
1. Хонины ястай махаа угаасны дараа тогоотой усанд хийж ширүүн галаар буцалгаж хөөсийг нь хаман авна.
2. Шөлөн дээр амтлагч болон цагаан гааг хамт хийгээд ширүүн галаар 20 минут буцалгана. Шөл нь махнаас давсан байхаар тооцож усыг зохих үед нь тааруулан нэмэх хэрэгтэй.
3. 20 минут буцалгасны дараа луувангаа хийж бага зэрэг ус нэмэн ширүүн галаар буцалгана.
4. Зөөлөн галаар буцалгаж сонгино,жүрж,хуажуу,давсаа хйиж дахин 20 минут буцалгаж гаргахынхаа өмнө сармис нэмнэ.