лууван 100гр,
єндєг 40гр
цєцгийн тос 50гр,
нимбэг 1ш тємс 300гр,
брокколи 150гр
1.3агасыг цэвэрлэж угаагаад, хэвлийг зvсэж гэдэс дотрыг гаргаад, хvйтэн усаар угааж, арсыг гэмтээлгvйгээр мах, ясыг шулаад толгой, сvvлний хэсгийг vлдээж, нурууны ясыг нугалан авна.
2.Яснаас махыг шулж аваад шанз бэлтгэнэ. Загасны арьсанд амталсан шанз махаа хийгээд, голд нь урьдчилан бэлтгэсэн ногоо хийж болно. Загасны хэвлийн арьсыг нийлvvлж оёх буюу хатгуураар хатгаад, тугалган цаас дэвссэн тэвшинд хэвлийн хэсгийг доош харуулж тавина. Хайлсан цєцгийн тосоор тэвшээ тослоод 180хэм хvртэл халаасан шарах шvvгээнд 15-20 минут загасаа шарж, биежээд ирэх vед 150хэм хvртэл бууруулж болтол шарна.
З.Бэлэн болмогц шарсан тємс, брокколи, нимбэг зэргээр хачирлаж чимэглэнэ.