Солонгос үндэсний кембабыг өөртөө, нөхөртөө, хүүхдийнхээ өдрийн хоол болгон бэлдэж авч явахад тохиромжтой. Мөн аялалд авч явахад аятайхан байдаг. Шингэж сайн, сайхан амттай энэ хоолыг хэрхэн хийх жорыг хүргэж байна.
Орц:
Үхрийн мах /яарсан үед хиам байж болно/
Лууван
Цагаан манжин
Бууцай
Өндөг
Сармис

1. Махаа урт нарийн хэрчээд бага зэрэг давс, сармис, перецээр амтлаад шарна. Бага зэрэг ус нэмээд буцалгана
2. Эсвэл махаа машиндаад сармис, сонгино,харц перец зэрэг өөрийн дуртай амтлагчаар амталж хуурч болно
3. Бэлэн хиам болон кембаб орооход зориулсан хиам хэрэглэж болно.




