Орц: /4/
– 500 гр хонины цул мах
– 3 ш хэрчсэн сармис
– 1 х/х хөөлгөгчгүй гурил
– 2 х/х оливийн тос
– 2 х/х хэрчсэн яншуй
– 2 ц/х хэрчсэн гоньд
– 1 ш хутгасан өндөг
– давс, перц
– нимбэгний шүүс, салат, цөцгий
– 3 ш хэрчсэн сармис
– 1 х/х хөөлгөгчгүй гурил
– 2 х/х оливийн тос
– 2 х/х хэрчсэн яншуй
– 2 ц/х хэрчсэн гоньд
– 1 ш хутгасан өндөг
– давс, перц
– нимбэгний шүүс, салат, цөцгий
- Дунд зэргийн галаар шарагчаа эхлээд халаана.Тэгш гадаргуутай 28см х 8см хэмжээтэй жигнэхэд зориулсан тэвш дээр жигнэхэд зориулсан тунгалаг цаасаа сайтар тосолж тавина. Том саванд хонины мах, сармис, гурил, тос, яншуй, гоньд, өндөг, давс болон перц зэргийг хийн холино. Урьдчилан бэлтгэсэн тэвш дээрээ нэг үетэйгээр эгнүүлэн тавина.
- Ингэсний дараа 4 минут орчим махаа шаргал болтол нь шарна. Хольцоо гарган шөл, тосыг нь шүүж авсаны дараа хавтан дээр дэлгэж тавина. Жигнэсэн цаасаа солин махаа буцаан тэвш дээр тавин мах ногооны шүүсийг гадагшлуулахгүйгээр дахин 2 минут буюу болтол нь шарна. Махаа нарийн туузан хэлбэртэй хэрчиж, дээрээс нь нимбэгний шүүсээр амтална. Махаа салат болон цөцгий зэрэгтэй хамт гамбирандаа ороон олгоно.